Wandelcoaching

Wat is de meerwaarde van wandelcoaching bij loopbaanvragen?

In dit blog deel ik een aantal voordelen van wandelend coachen. Ik maak hierbij gebruik van de ervaringen en woorden van mijn coachees. Ik ben zelf natuurlijk groot voorstander van coachen in de natuur, maar degenen die het zelf hebben ervaren zijn natuurlijk de beste graadmeter.

Het lijstje hieronder bevat zomaar een paar “kreten” die ik vaak tegenkom in reviews. En kijk maar eens: Dit levert het dus zomaar op; naar buiten met een wandelcoach met jouw vraag: Inspiratie, beweging (letterlijk èn figuurlijk) en je hoofd leegmaken.

  • Inspiratie
  • Beweging
  • Je hoofd leegmaken

Wandelcoaching, waarom zou je dat doen als je op pad wilt met je loopbaan?

Inspiratie

Natuur inspireert en spiegelt jou. Dat klinkt je misschien een beetje vaag in de oren en toch is het zo. Probeer het maar eens. Ga met je vraag op pad, terwijl je rustig wandelt. In een rustig tempo, zonder afleiding. Gun je telefoon met social media, podcast of muziek ook maar eens wat rust. Terwijl je je vraag stelt, maar ook weer loslaat terwijl je wandelt en je je concentreert op de natuur om je heen, merk je na een tijdje op dat er antwoorden komen op je vragen.

Meestal kun je prima naar buiten om te wandelen. Weer of geen weer. Natuur spiegelt, ook met “slecht” weer en biedt de mooiste metaforen voor jouw leven en loopbaan; regen draagt soms juist enorm daaraan bij. Of zon. Of wind. In je leven en loopbaan stormt het soms ook. Of is het juist windstil. Of regent het, eindeloos. Soms is het zonnig. Of heb je wind mee. Of tegen. En als dat gewenst is; prima. Maar als je daar niet happy van wordt, is het tijd voor nieuwe inspiratie.

Beweging

In beweging komen stimuleert dat er in je hoofd óók beweging komt. Vastzittende gedachten krijgen ruimte om op te lossen. Buiten lopen zorgt ervoor dat je je lijf met al je zintuigen gebruikt; je spant je spieren, je ademt, je ruikt, hoort en ziet. En zeker in een tijd waarin zitten het nieuwe roken wordt genoemd is bewegen goud waard. Dus: naar buiten!

Je hoofd leeg maken

Door het wandelen loop je letterlijk vooruit. Door te wandelen laat je dagelijkse beslommeringen los en laat je ze achter je. Dat geeft lucht en ruimte. Je maakt dingen mee in de natuur tijdens een (coach)wandeling die je direct kunt koppelen aan jouw situatie van vandaag. Dat gebeurt in een splitsecond. Jouw onderbewuste waarneming verbindt zich bliksemsnel met jouw situatie en maakt inzichtelijk hoe je ervoor staat. Dat geeft, samen met ons gesprek inzicht in waar je mee bezig kunt waar je voor staat, niet als in obstakels waar je vóór staat, maar ook in waarden, waar jij voor stáát!

Dat maakt dat je ervaart waar je pad zou kunnen liggen, waar het je naartoe zou kunnen leiden. Die helderheid slaat soms in als een bom en soms komt die langzaam, heeft het tijd nodig. En dat mag ook. Soms hebben dingen tijd nodig en soms is het onontkoombaar. Net als in de natuur.

Aan jou om dat te gaan ervaren. Ga je mee; op pad met je loopbaan?

Ben je meer van het zelf doen? in het nieuwe boek van Hilde Backus vind je uitleg en oefeningen hoe je zelf al wandelend aan de slag kunt.

N.B. ben jij Rijksambtenaar, dan kun je jouw loopbaantraject laten vergoeden middels een subsidie via het A+O fonds Rijk.

WANDELCOACHING

Al wandelend kom je verder!

Tijdens een wandeling kun je helderder denken, je gedachten beter ordenen en komt inspiratie vaak als vanzelf. Door samen te wandelen ontstaat er ruimte en beweging, niet alleen in je lijf maar ook in je hoofd. Door letterlijk stappen te zetten kun je ook figuurlijk stappen zetten. Niet voor niks vinden veel mensen het heerlijk om hun hoofd buiten leeg te maken, door te wandelen in het bos, langs het strand of in de bergen.

Als wandelen niet je ding is, dan kan een coachtraject ook in mijn praktijkruimte worden gedaan of, als dat jouw voorkeur heeft of het handigst is, het kan ook gecombineerd worden met een of meer wandelingen.

Mijn wandelingen doe ik in de buurt van Den Bosch, we bepalen samen waar, en zoeken een passende en inspirerende omgeving. Een wandeling duurt ongeveer anderhalf á twee uur. Een heel traject bestaat uit 5 wandelingen.

Meer weten? Bel, app (06-42258755) of mail me. Tijdens een (gratis) kennismakingwandeling kunnen we kijken waar het pad jou kan brengen en of ik iets voor je kan betekenen.