Lente! Wordt het tijd voor jouw droombaan?

Het is alweer langer licht, heerlijk. De dagen zijn weer langer. De lente is begonnen. Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik krijg inspiratie en ga plannen maken. Meer daglicht leidt bij mij  tot meer energie om nieuwe dingen te gaan doen! Ook in de natuur zie je alles wat leeft weer voorzichtig de neus naar buiten steken. Na wat (zeer welkome) regen in maart hadden we een aantal hele mooie dagen en voor je ‘t weet spat het groen ons tegemoet, klaar om met een enorme, natuurlijke kracht te groeien.

Een nieuwe lente een nieuw geluid!

Bij coachees zie ik ook de wens om weer te gaan ontwikkelen. “Een nieuwe lente een nieuw geluid”. Weliswaar komt deze strofe uit het gedicht “mei” van Herman Gorter, maar voor je het weet is ook dat zover. De winter was goed, even tot rust komen, bezinnen en blijven bij wat er is. Door een week echte winter met dikke sneeuw en strenge vorst, het leek wel wintersport in eigen land, werden we daar door de natuur ook nog eens extra toe gedwongen. (Die defecte verwarming in ons huis tijdens de ergste kou, vanwege een nog steeds niet gelokaliseerde gesprongen verwarmingsbuis ergens in de tuin had van mij overigens niet gehoeven, maar goed)

Lente!! Zie jij ook groei, het nieuwe groen?

Wil je ontwikkeling? Kom in beweging!

En nu? Overal zie je groei en dat maakt dat er zin is om weer in beweging te komen. Aan de slag te gaan met wat zich aandient.  Nieuwe dingen te ontdekken. Je loopbaan weer een nieuwe draai te geven. Zo had ik het plan om mijn vakkennis als wandelcoach nog verder te ontwikkelen door de opleiding tot registerwandelcoach bij www.hetcoachbureau te gaan volgen. Je moet toch wat, als je één van de beste wandelcoaches van Nederland wilt worden ;-). Die opleiding  is helaas met een jaartje uitgesteld, maar de tijd om me erop te verheugen wordt nu wel weer langer zullen we maar denken. Ik kijk nu wel even wat ik dan wel wil gaan doen. Want mezelf ontwikkelen als mens, wandelcoach en loopbaancoach vind ik toch wel het allerleukst. Dat is één van mijn belangrijke waarden; blijven groeien in mijn leven en werk, dat geeft mij werkplezier. En dat zie ik ook mijn coachees graag weer doen; gaan groeien en bloeien.

Hoe kom jij tot bloei?

Met elke coachwandeling zie ik een coachee stappen maken, letterlijk en ook figuurlijk. Samen kijken we en kiezen we welke kwaliteiten er in jouw werk en carrière (meer) tot bloei mogen komen en hoe je dat concreet kunt gaan maken. Soms is die groei tegendraads en onmiskenbaar, als een grassprietje tussen de stenen. Soms creëer je weer groei door (eindelijk) te gaan kiezen voor een goede plek, met zon, water en liefdevolle stimulans. Dat kan letterlijk zijn want je werkomgeving doet heel veel met je. Een kantoortuin, daar zijn we natuurlijk wel achter, brengt niet per se het beste in ons naar boven. Al missen we zelfs die in deze tijd. Nou, vooruit, de koffieautomaat, met onverwachte, bijbehorende praatjes met je collega’s.  

Werkplezier, hoe zit dat voor jou?

Veel mensen merken dat hun werkomgeving ertoe doet. Heb je graag fysiek mensen om je heen, dan was het afgelopen jaar, met al dat thuiswerken heel pittig. Gedij je goed bij rust en concentratie, dan was het voor jou beter vol te houden. Of merkte je dat de randvoorwaarden voor jou erg belangrijk waren in je werken jouw werkplezier? Dan zijn het mogelijk de contacten met je collega’s die je altijd had, soms zo terloops, die je nu ongelooflijk mist. Ik krijg er zelf toch inspiratie van, dingen echt samen doen, samen werken in één ruimte en aan de slag gaan met projecten. Dat is via Zoom toch echt anders, helaas.

Dus deze nieuwe lente is misschien wel een mooi moment om te kijken wat er (nog) wel bij je past. En om te besluiten wat je liever achter je laat en wat je dan los hebt te laten aan overtuigingen die je niet meer dienen.  

Durf te dromen! (over ander werk)

Ga vooruit kijken en durf te dromen over wat jou in jouw loopbaan tot bloei brengt, niet gehinderd door de “wetten en bezwaren”. Op naar jouw droombaan met meer loopbaangeluk. Durf je dat? In dat geval: Trek je schoenen aan, laten we op weg gaan.

Bel of mail!