Gratis loopbaancoaching voor Rijksambtenaren via het A+O fonds

Eerste hulp bij loopbaanvragen

De meeste Rijksambtenaren maken deel uit van een organisatie met een eigen mobiliteitscentrum. Dat is fijn, want je bent dan verzekerd van (eerste) hulp bij loopbaanvragen van mensen die de wereld waar jij werkt goed kennen. Je kon daarnaast ook altijd al gebruik maken van loopbaanadviseurs via het A+O fonds Rijk, eveneens goed gekwalificeerde mensen die wat verder van jouw organisatie af staan met een stevig track record.

Nieuw: Subsidie voor jouw loopbaantraject via het A+O fonds

Nieuw: sinds kort is het ook mogelijk om zelf je subsidie aan te vragen voor een traject bij een (externe) door jou zelf gekozen loopbaanadviseur. Enige voorwaarde: deze loopbaanadviseur moet NOLOC gecertificeerd zijn. Kortom: zoek niet verder, hier ben ik! ;-).  Maar waarom zou je dat doen, loopbaanadvies?

Van het spoor bijster naar veel meer werkplezier

Na jarenlang met plezier in Rijksdienst te hebben gewerkt was ik zelf even het spoor bijster. Ik kon na een reorganisatie mijn ei niet meer goed kwijt. Kon mijn kwaliteiten niet meer inzetten zoals ik het graag wilde. Dat lag niet aan de organisatie die mij in die jaren veel heeft geboden. Mooie projecten, functies, ontwikkelmogelijkheden, opleidingen en meestal en veel fijne collega’s en goede, betrokken leidinggevenden. En ondanks dat paste het niet meer; we waren een beetje uit elkaar gegroeid. De groei die ik graag wilde in- en voortzetten, lukte mij daar niet meer.

“Actie in de taxi”

Toen ik dat voelde was het tijd voor actie. En dat klinkt op zich eenvoudig en eigenlijk is het dat ook. Alleen de keuze maken om echt weg te gaan, dat was wel even een dingetje. Ik heb er verdriet van gehad dat ik stond waar ik stond en niet meer verder kwam, maar wilde eerlijk zijn, vooral tegen mezelf, dat dit niet meer werd wat ik ervan hoopte en wilde. Ik heb de sprong gewaagd en ben vertrokken. En dat heeft mij in de twee jaar die volgden, veel werkplezier gebracht. En bijzonder was: Dingen die ik belangrijk vond en waarvan ik dacht moeilijk afstand te kunnen doen, bleken minder zwaar te wegen dan ik dacht, andere dingen die klein leken blijken veel meer waarde te hebben dan ik dacht.

“Loopbaanswitch voor dummies?”

Ik heb het al nogal vaak gedaan; veranderen van loopbaan. Ik heb in mijn loopnaam stevige keuzes gemaakt en soms werden ze voor me gemaakt en moest ik wel. Soms met de nodige pijn, maar altijd kwam ik wel weer verder dan ervoor. Op weg gaan, was het enige dat daarbij echt hielp. Van tevoren weet je nooit waar dat gaat uitkomen, het is net een bos waar je de weg (nog) niet weet en waarvan je geen kaart hebt. Gewoon op pad gaan en ontdekken helpt dan toch het beste.

Op pad met je loopbaan, nieuwe wegen ontdekken! Ga je mee?

Ga je met mij op pad met je loopbaan dan krijg je weer zin om nieuwe wegen te ontdekken en ga je concrete stappen in zetten. Een behoorlijk aantal mensen ging je al voor. Ze hebben ervaren wat ik inmiddels al een tijdje geleden heb ontdekt: buiten ontstaat er vaak zoveel meer dan binnen. Je ontspant en vertraagt. Eenmaal onderweg zie je de dingen helderder, trekt de mist in je hoofd op. Je ziet weer beter welke kant je uit wilt, waar jouw verlangen je naartoe wijst.

Samen vinden we de weg.

Verstil, verwonder, verbeeld, verander

Meer weten?

https://www.aofondsrijk.nl/activiteit/loopbaanadvies/

https://www.noloc.nl/nieuws/rijksmedewerker-krijgt-subsidie-voor-loopbaanadvies-bij-een-rl?id=68317

Bel of mail!