Gratis loopbaanadvies voor jou?

Op pad met je loopbaan!

“Coronamoe” en je leven en loopbaan…

Ik merk aan mezelf: ik ben een beetje “corona-moe”. En dat is niet tof. Want ik begrijp dat het niet “maar een griepje” is, zoals sommige wereldleiders ons willen doen geloven. Maar de paniek in de omgang met elkaar, het omzichtig om elkaar heen lopen, terwijl we in aanleg sociale wezens zijn, maakt me verdrietig. Dus in plaats van zorgeloos de zomer in te gaan is er ook zorg en narigheid. Misschien ook bij jou en wellicht niet alleen vanwege het virus, maar ook door de gevolgen voor jou persoonlijk.  Misschien ben je zelfs je baan kwijt nu en weet je even niet meer hoe verder. Lees dan vooral even door! Ik heb een mooie tip voor jouw loopbaan en hoe je nu gratis loopbaanadvies kunt krijgen!

Je baan kwijt, wat nu?

Ik zie de gevolgen voor werkend Nederland van deze pandemie.  Misschien zit jij nu ook wel in onzekerheid over je baan en loopbaan. Hoe moet het, ga je bij een (eventueel) ontslag weer een (leuke, goede of überhaupt een) baan vinden, want (niet mijn woorden) je bent al zo oud, je hebt nooit ergens anders gewerkt, je weet niet wat je wilt, je kent je kwaliteiten niet (meer), je verdient nu goed en kan dat ooit weer…? Het roept allemaal onzekerheden op die in de basis raken aan “wie ben ik” en “wat ben ik waard?” Ik zie het bij sommigen om me heen gebeuren en ken het gevoel zelf ook donders goed.

Jezelf opnieuw uitvinden en opnieuw beginnen, hoe dan?

Ik ben in mijn loopbaan een paar keer mijn baan verloren en soms hield een functie of een project op en soms zelfs per direct. Dat was best pittig. Ik heb dus diverse keren weer van scratch af aan opnieuw moeten beginnen. Daardoor weet ik elk geval één ding heel goed: hoewel het je tijd (en soms tranen en woede) kost om weer te landen en de energie te hebben om verder te gaan kijken is stokstijf stilstaan geen oplossing. Dat helpt de meeste konijnen ook vrij weinig als ze in koplampen blijven kijken… (alleen van hen hoor je van hen meestal niet vaak meer dat het toch een slecht idee bleek)

Wandelcoaching (met subsidie) om weer op koers te komen!

Kortom, ga op pad! Wandel. Dat kun je in je eentje doen, dat geeft mooie inzichten. Lekker naar buiten, bewegen geeft ideeën en ontspanning. Dat kan natuurlijk ook met een goede vriend(in) of met mij. En wat betreft wandelen met mij, daarover heb ik nog een nieuwtje: Inmiddels is besloten dat er voor iedereen, werkend of niet werkend, in loondienst of als ZZP, vanuit het ministerie subsidie is voor loopbaanbegeleiding, om je te oriënteren op ander werk, omscholing etc. De details worden in de komende dagen/weken helder.

Wil je (alvast) iets doen voor je loopbaan en heb je daar interesse in zo’n traject, laat het me dan weten. Zodra alles helder is komen we samen in beweging! Bel of app me of mail me! Dan maken we samen werk van jouw loopbaan. Details stemmen we af; ik wandel in en rond Den Bosch, wat centraler ligt dan je denkt, maar we kunnen ook online aan de slag! (Dan mis je alleen de Maas en de koffie bij de lachende Vis)